друкувати


Від початку року в Івано-Франківську виявили півтисячі нелегальних працівників

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-08-10 03:45:55

Від початку року в Івано-Франківську виявили півтисячі нелегальних працівників. Про це прозвітувала начальник Департаменту соціальної політики Олександра Заклинська на останньому засідані міського виконавчого комітету.

У 2012 з боку влади, каже вона, значно зросла увага до неоформлених робітників. Зокрема спільна комісія провела перевірки закладів громадського харчування, торгівлі, сфери пасажирських перевезень. Загалом під рейди потрапило 770 підприємств. В підсумку сума легалізованої зарплати склала понад 200 тисяч гривень.

Щоби досягнути ще кращих результатів у процесі легалізації працівників, у мерії готують до підписання меморандум між підприємцями, власниками ринків і владою міста. У ньому три сторони домовляться ділитися статистичною інформацією щодо змін у сфері зайнятості.

Такий меморандум , планують у мерії, може бути підписаний ще до кінця місяця. А щодо збільшення кількості проведених перевірок, то їх, впевнені у МВК, мало б бути у десять разів більше. Але для цього не вистачає людських ресурсів. Департамент соцзахисту та управління торгівлі зокрема має обмежений штат працівників.

Джерело: Радіо «Західний полюс»