друкувати


В Україні бум крадіжок у супермаркетах

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-08-10 01:45:11

В Україні бум крадіжок у супермаркетах. У порівнянні з минулими роками кількість крадіжок зросла в кілька разів.

За даними МВС, у списку товарів, які привласнюють "нечисті на руку" покупці, лідирують ковбаса, горілка та інший алкоголь, пише газета "Сегодня".

Далі йдуть мінеральна вода, шкарпетки (один зі злодіїв надягнув їх поверх туфель), сукні, косметика, заморожена риба, радіоприймачі і навіть ноутбуки.

За словами гендиректора однієї з фірм В'ячеслава Павлова, підлеглі якого охороняють торгові мережі, до міліцейського списку можна сміливо додавати ікру і приладдя для гоління.

"Взимку ховають в шапках, влітку - під футболками. З практики знаю випадки, коли товар крали люди з нормальним достатком, які хотіли взяти щось безкоштовно. Тих, хто краде, охоронці часто визначають за очами і руками. Зазвичай злодія видають верткий погляд чи метушливі руки, перебирання пальцями. Щоправда, є і досвідчені, які можуть спокійно дивитися в очі і брехати", - розповів Павлов.

За його словами, більше крадуть чоловіки, але буває, що й жінки. Наприклад, був такий випадок, коли жінка винесла півкіло цукру в об'ємній зачісці.

Правоохоронці пов'язують зростання кількості крадіжок з тим, що маркетів стало більше, а тому частіше трапляються і прецеденти.

Джерело: ТСН