друкувати


Солодощі негативно впливають на інтелект дитини

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-08-10 09:30:17

Якщо маленькій дитині дозволяють їсти шкідливі продукти, це призведе до зниження показників IQ. Правильно збалансований раціон, навпаки, позитивно відіб'ється на інтелектуальному розвитку, стверджують учені Університету суспільного здоров'я Аделаїди.

Ліза Смітерс досліджувала зв'язок між раціоном шестимісячних дітей, дітей у віці 15 місяців і двох років з показниками їх IQ у віці восьми років. У цілому був здійснений аналіз відносно 7000 дітей.

Не таємниця, що живильні речовини, які містяться в їжі, життєво необхідні для розвитку тканин мозку в перші два роки життя. Дослідження показало: діти, яких годували грудьми у віці 6 місяців і які харчувалися продуктами на зразок овочів, сиру, фруктів, бобів в 15 і 24 місяці, мали показники IQ на 2 пункти вище до 8 років.

А ось печиво, шоколад, газована вода, чіпси завдавали шкоди інтелектуальному розвитку дитини в перші два роки життя. Тут, навпаки, відзначалось зниження показників IQ на 2 пункти. Примітно: дитяче харчування погано позначалося на стані дитини, якщо його давали в 6 місяців. Але воно позитивно впливало у віці 24 місяців.

Джерело: Освітній портал