друкувати


Українці все частіше присвячують свою кар'єру торгівлі

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-08-06 04:10:31

Українці все частіше присвячують свою кар'єру торгівлі, а роботодавці активно відкривають вакансії для фахівців у цій галузі. Про це пише "Сегодня".

"У сфері продажів зберігається і найвищий попит, і найвища пропозиція на ринку праці. Високий попит обумовлений тим фактором, що продавець-консультант, торговий представник, спеціаліст з продажу - це найпоширеніші посади. З іншого боку, ця посада дуже специфічна: на жаль, успішних фахівців з продажу не так багато, хоча і існує думка, що кожен може продавати. В силу перерахованих вище обставин на ринку праці існує надлишок "продажників" низької кваліфікації", - розповіла маркетолог-аналітик порталу rabota.ua Ольга Войцехова.

При цьому зазначається, що попит на продажників в останні півроку був стабільний.

Найбільшу кількість вакансій у сфері продажів розміщують компанії, які працюють в таких галузях, як оптова торгівля, промисловість, реклама, ритейл і FMCG.

Бажаючих займатися продажами теж все більше. Наприклад, в липні кількість резюме в цій сфері в порівнянні з червнем зросла на 11%. Це досить відчутний стрибок, враховуючи, що в попередні два місяці динаміка зростання кількості резюме йшла на спад, зазначають експерти.

Джерело: ТСН