друкувати


Дорожники не зможуть завершити поточний ремонт івано-франківських вулиць до вересня

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-08-06 12:10:56

Поточний ремонт івано-франківських доріг цілком можливо завершити до 1 вересня цього року, – переконаний заступник директора департаменту житлово-комунального господарства, транспорту і зв’язку Івано-Франківського міськвиконкому Василь Білик.

«Поточний ремонт, – зазначив він під час останньої оперативної наради у мера, – повинен робитись за два – максимум 2,5 місяці. Він є першочерговим. Робиться поточний ремонт, потім капітальний ремонт і потім міжбудинкові проїзди».

Пан Білик навіть висловив під час останньої оперативної наради в міськвиконкомі ідею про доцільність оформити його пропозиції як протокольне доручення комунальному підприємству «ДРЕУ».

Втім, заступник директора КП «ДРЕУ» Віталій Бурко дав зрозуміти, що він проти такої ідеї, мотивуючи свою позицію по-перше наявними проблемами з підготовкою документації, а іноді і з фінансуванням, а по-друге тією обставиною, що «дефекти дорожнього одягу можуть виявитись і у вересні і у жовтні», а тому, як що зараз використати залишок коштів (наразі, як вже зазначалось, залишилось 40 % з того, що було виділено на цей рік), то ліквідовувати ці недоліки буде нічим.

Компромісний варіант запропонував перший заступник Івано-Франківського міського голови Зіновій Фітель, який попросив пана Бурка відремонтувати до 1 вересня хоча б дороги поблизу шкіл і дитячих садків.

Автор: Сергій БІЛИЙ