друкувати


Більше половини українських дітей скоювали злочини

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-08-02 04:30:17

54-56% дітей, які перебувають нині в тюрмах і колоніях, вчинили незначні майнові злочини, найчастіше це крадіжка мобільного телефону. Про це в прямому ефірі телеканалу "Київ" повідомив Семен Глузман – президент Асоціації психіатрів України, правозахисник.

"У нашій країні немає соціальної політики, ми виховуємо рецидивістів. В силу гормональних змін в пубертатному віці, коли хлопчики стають чоловіками, вони стають більш агресивними – це відбувається у всіх народів. У нас є Міністерство соціальної політики, а соціальної політики ніколи не було, є проблеми, які не вирішує в'язниця. У Західній Європі діти, переживши пубертатний сплеск гормонів, стають нормальними законослухняними громадянами, а наші діти, це стосується в основному хлопчиків, вже за час перебування в зоні занурюються в злочинну субкультуру. І подальша відсутність гормональних сплесків не повертає їх в нормальне суспільство, вони стають тюремними жителями на довгі роки або назавжди. При цьому я не вважаю, що потрібно закрити в'язниці для дітей, тому що є діти, які настільки небезпечні, що їх просто не можна тримати в суспільстві, але не можна садити дитину, яка вкрала мобільний телефон", – підкреслив він.

Семен Глузман також повідомив, що за даними СБУ більше 1 млн молодих людей, як молодше, так і старше 18 років, є наркозалежними. При цьому якщо в багатьох країнах, коли ловлять наркомана з малою дозою, то йому пропонують вибір – йти до в'язниці або пройти реабілітацію в спеціальних центрах, то в Україні немає таких спеціальних структур.

Джерело: Освітній портал