друкувати


Івано-Франківський "Пресмаш" та його акціонери потерпають від інформаційної атаки

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-08-01 02:45:59

Івано-Франківський завод «Пресмаш» та його місцеві акціонери потерпають від інформаційної атаки. Про це на прес-конференції повідомили голова правління Богдан Пукіш та пересічні працівники підприємства.

Виною цьому є кількарічний конфлікт акціонерів. Ще в 2007 державну частку акцій, а саме 36% викупили інвестори з Сходу та Півдня України. 43% акцій на той момент було в Богдана Пукіша. За його словами, новоспечені партнери провели нелегітимні збори та підробили документи про перерозподіл майна.

І хоча Богдан Пукіш з часом скасував у суді результати нібито фальшивих зборів, нові власники у 2009 році встигли оголосити «Пресмаш» банкрутом. Як наслідок успішне ще 4 роки тому підприємство втратило контракти на співпрацю з міжнародними компаніями і залізло в борги.

Нині ж ситуація, за словами Пукіша, налагоджується. Семимільйонні борги перед працівниками та бюджетами різних рівнів майже ліквідовані. Триває судовий спір і щодо визнання «Пресмашу» банкрутом. Однак репутація нестабільного підприємства все ще дає про себе знати.

Завод «Пресмаш» у Івано-Франківську залишається єдиним українським підприємством , яке може виготовляти промислові преси. Решту таких виробництв, повідомив Богдан Пукіш, вже порізали на металобрухт.

Джерело: Радіо «Західний полюс»