друкувати


Українські бакалаври можуть сміливо займатись науковою роботою у Республіці Польща

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-07-31 02:30:58

Українські бакалаври можуть сміливо займатись науковою роботою у Республіці Польща, використовуючи для цього Стипендіальну програму Уряду РП для молодих науковців, – стверджує директор Студіуму Східної Європи Варшавського університету Ян Маліцький, який перебував нещодавно в Івано-Франківську в зв’язку з участю у роботі засідання «Консорціуму українських університетів та Варшавського університету».

З його слів, Стипендіальна програму Уряду РП для молодих науковців – це єдина урядова програма, яка пропонує місця для бакалаврів. На сьогоднішній день в Україні нею вже скористались два молодих науковця з Луцька та по одному – з Рівного, Кам’янця-Подільського та Івано-Франківська. В даний час на участь у програмі претендують також молоді вчені з Харкова. В зв’язку з цим в даний час вирішується питання щодо включення Харківського національного університету ім. В.Каразіна до складу Консорціуму.

В той же час наведені цифри свідчать про неповне використання українськими дослідниками можливостей програми. Адже загалом для країн пострадянського простору вона пропонує 70 місць, 30 з яких – для бакалаврів та інших молодих науковців з України.

Автор: Сергій БІЛИЙ