друкувати


Звалище сміття ім. Т.Г. Шевченка

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-07-30 11:45:54

Саме так і ніяк інакше скоро можна буде назвати парк Шевченка. Точніше те, що від нього залишиться, внаслідок проведення на території парку, поруч з озером, нічних дискотек, які проходять аж до світанку і окрім гір неприбраного сміття залишають мешканцям оточуючих будинків лиш роздратування та злість від шуму, що заважає спати вночі.

В травні-червні цього року мешканці сусідніх з парком вулиць само організовувалися на суботники, прибираючи парк не для того, щоб зараз «насолоджуватися» такою красою, яку за собою залишають організатори та учасники цих так званих «оупенейрів».

Навіть депутати міської ради, приїжджали поприбирати в парку, відірвавшись від своїх основних обов’язків. Також були міський голова і місцеве телебачення, а один відомий добродій навіть подарував мешканцям району дитячий майданчик. Загалом спільними зусиллями вдалося відновити парк, зробити його таким, яким він був 20-30 років тому.

Саме тому постає запитання, хто дав дозвіл на проведення таких міроприємств в парку?

Хто має відповідати за той санітарно-епідеміологічний стан, який зараз є на його території?

Куди дивиться СЕС? Чому правоохоронні органи дозволяють проведення таких заходів, поруч з житловим районом і в нічний час всупереч законодавству? Чому після 22.00 тут продається алкоголь? Загалом таких чому багато. Та хто дасть на них відповідь?

В неділю вранці, здійснюючи ранкову пробіжку, навколо озера, можна було побачити, як вітер розвіває по всій території пластик, поліетилен, інше сміття. А зовсім поруч водойма, де ловлять рибу та купаються, в тому числі і діти. Думаю не варто розписувати скільки років потрібно для того, щоб ці матеріали розклалися. Та які ризики для здоров’я це несе.

Біля лавочок, які відновили, навколо пам’ятника Шевченку гидко знаходитися:

Тараса Григоровича вдячні нащадки теж не забули, пляшкою від пива відзначивши його пам’ять:

Йдемо далі до дитячого майданчика. Видно, що тут вчора теж «відпочивали»:

Чим займалися, залишається лише здогадуватися:

Саме цікаве, що смітники, що розміщені поблизу практично порожні:

Наостанок хочеться задати риторичне запитання міській владі: що для Вас стане дзвіночком для того, щоб заборонити проведення тут таких «паті» в нічний час?

Коли в парку, на дитячих майданчиках з’являться шприци? Коли такі міроприємства, як було колись в парку Трильовського, будуть закінчуватися поножовщиною? Чи коли почнуть поступати заяви про згвалтування?

Я не проти проведення в парку масових заходів, ще пам’ятаю, як колись тут відзначались Дні пісні та святкування перших річниць Незалежності. Але це все має бути цивілізовано, а не так, як є зараз. І найголовніше не має створювати дискомфорту мешканцям сусідніх вулиць. Моя оселя знаходиться на певній відстані від парку і цілу ніч практично не можливо було заснути. Що ж тоді говорити людям, які живуть безпосередньо поруч з парком та озером? Чи запитували їх думки, коли планували проведення таких заходів? Думаю відповідь очевидна.

З повагою, Олександр ДЕМ’ЯНЧУК