друкувати


На політичні мітинги люди вже не ходять, а на концерти - із задоволенням

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-07-27 04:45:39

Для любителів безкоштовних концертів за участю вітчизняних і російських зірок шоу-бізнесу настала золота пора. Багато і безкоштовно слухати улюблених виконавців потенційному електорату пропонують кандидати в депутати Ради нового скликання.

До офіційного початку кампанії вони під прикриттям культурних заходів влаштовують власні промоакції, пише журнал "Фокус".

За оцінкою Асоціації політичних консультантів, багато кандидатів уже передбачили 10-15% передвиборних бюджетів на зоряну підтримку, тобто від 50 до 500 000 доларів.

"Мета очевидна: на політичні мітинги люди вже не ходять, а на концерти - із задоволенням", - говорить політолог Михайло Погребинський. Але, на його думку, конвертувати витрачений в голоси зірок на виборах вдасться одиницям.

Апетити зірок під час виборчої гонки ростуть. За словами відомого організатора передвиборних турів, що побажав залишитися неназваним, в два-три рази. Наприклад, за один агітаційний вихід Вєрка Сердючка може запросити понад 50 000 доларів, Тіна Кароль, Наталя Могилевська та Ані Лорак - до 40 000, Ірина Білик - до 30 000. Виконавці другого ешелону, наприклад, групи "НеАнгели", "Нікіта" і "Арктика" задовольняються скромними 10 тисячами доларів за вихід.

А за прямий заклик агітувати за спонсора туру кандидатам доведеться помножити гонорар мінімум на п'ять, зазначає видання.

Джерело: ТСН