друкувати


Прикарпатський "УДАР" проти веб-камер

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-07-27 04:30:11

Ініціатива українських парламентарів щодо обладнання веб-камерами приміщень виборчих дільниць під час цьогорічних виборів до Верховної Ради не припала до душі активістам «УДАРу Віталія Кличка».

Про це розповів вчора, під час прес-конференції для представників прикарпатських ЗМІ голова обласної структури партії «УДАР» Роман Чернега.

При цьому, за словами пана Чернеги, справа навіть не в тому, що закупівля веб-камер здійснюватиметься в обхід тендерних процедур, а відтак створить для причетних чиновників неабияку спокусу нагріти, як то кажуть, на такому вигідному контракті руки. Ні. Пильний провідник прикарпатських «ударників» угледів в ідеї з камерами значно більш небезпечну загрозу для українського суспільства: наступ на найсвятіше – конституційні права і свободи громадян. А саме: на фунтаментальний принцип демократичних виборів – таємність голосування.

Ну що ж? Таку турботу про права виборців лишень можна вітати. Щоправда, для повного убезпечення таємниці голосування пану Чернезі, вочевидь, слід було також висловити протест проти використання на виборах прозорих урн для бюлетенів (ану ж раптом хто підгледить крізь плексигласову стінку, де саме виборець поставив позначку?) і взагалі домагатись розведення виборців, членів та (головне) по різних приміщеннях. От тоді вже точно буде забезпечено таємність голосування…

Автор: Сергій БІЛИЙ