друкувати


Депутат Попович заявляє, що є фігурантом кримінальної справи, міліція незгодна

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-07-26 11:30:30

Звичайним політичним наїздом назвав депутат Івано-Франківської обласної ради від фракції ВО "Свобода" Василь Попович виклик до міліції для дачі пояснень з приводу блокування адмінприміщення облдержадміністрації протесту акцій протесту проти ухвалення Верховною Радою Закону "Про засади мовної політики".

Як розповів народний обранець під час сьогоднішньої прес-конференції в Івано-Франківську, в п’ятницю йому зателефонував чоловік, який назвався заступником начальника відділу дільничних інспекторів міліції Івано-Франківського міськвідділу внутрішніх справ і повідомив про порушення кримінальної справи за фактом блокування роботи Івано-Франківської ОДА, основним фігурантом за якою є В.Попович. Правоохоронець також зазначив, що справу порушено на основі звернення першого заступника голови Івано-Франківської ОДА Василя Плав'юка, в її рамках міліціонерами вже відібрано 20 пояснень від держслужбовців облдержадміністрації і не вистачає лише пояснення пана Поповича як головного, за словами В.Плав'юка, організатора блокування. "Свободівець" від дачі пояснень відмовився, пославшись на статтю 63 Конституції України.

«Це звичайний політичний наїзд, - прокоментував він вказану ситуацію, - це залякування мене як депутата облради, як депутата, опозиційного до режиму Януковича…». Тим не менш, до івано-франківських міліціонерів депутат претензій не має, оскільки розуміє: вони є просто служаки, яким "дали втик з Києва" і вони мусять щось робити.

В свою чергу начальник сектору зв’язків з громадськістю управління МВС України в Івано-Франківській області Василь Гультайчук стверджує, що жодної кримінальної справи ні за фактом блокування адмінприміщення ОДА, ані проти жодного з учасників акції міліціонери не порушували. За словами міліціонера, Василь Плав'юк дійсно направляв відповідне звернення до органів внутрішніх справ і в рамках його перевірки правоохоронцями було відібрано у людей кілька пояснень, проте в результаті розгляду заяви у порушенні кримінальної справи було відмовлено.

Автор: Сергій БІЛИЙ