друкувати


В.Попович: Окремі підприємства не виконали вимогу щодо погашення заборгованості по зарплаті

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-07-25 02:10:34

«У результаті вжитих заходів» середньомісячна заробітна плата штатних працівників, зайнятих в економіці Івано-Франківської області, зросла проти відповідного періоду минулого року на 16,6% і за січень-травень склала 2411 гривень – поінформував учасників колегії облдержадміністрації, минулого понеділка, директор департаменту-заступник голови ОДА Володимир Попович у доповіді про виконання плану соціально-економічного розвитку області за півріччя.

Загальна сума боргу із виплати заробітної плати на 1 липня склала 7529,3 тис.грн, з них 3142,2 тис.грн – борги економічно активних підприємств, які впродовж січня-червня зменшилася на 28,7%.

Повністю ліквідовано борги з оплати праці у 10 районах і містах обласного значення; відсутні вони на економічно активних підприємствах усіх районів та у містах Болехові і Яремчі, а також на економічно активних підприємствах комунальної форми власності.

Разом з тим,не забезпечено виконання квітневого доручення Уряду щодо повного погашення заборгованості із заробітної плати до 1 липня підприємствами Івано-Франківської, Калуської та Коломийської міських рад, де заборгованість економічно активних підприємств ще складає, відповідно, 2326,2, 259,0 та 557,0 тис. гривень.

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА