друкувати


"Я вірила, що буду жити"

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-07-25 01:10:39

Подарунок від Бога. Саме так можна назвати фантастичне повернення іванофранківки Тетянки Мацюк, яка змогла подолати всі перешкоди, щоб вижити. Навіть у найважчі миті ця дівчинка не втрачала віри. Вона знала, що шлях до одужання складний, але вона його пройде. І сталося чудо: 11-річна дівчинка після надскладної операції пішла на поправку. і сьогодні тут, в Україні, разом із мамою дякує всім, хто не був байдужим до її горя і допоміг подолати цю вкрай важку хворобу.

Тетянка захворіла раптово. Діагноз лікарів приголомшив - апластична анемія. За цієї хвороби йде ураження кісткового мозку, який виробляє клітини крові. Цей жахливий діагноз був практично несумісним із життям дитини. і лікарі одноголосно сказали, що дівчинку може врятувати тільки операція з пересадки кісткового мозку. Сім’я Мацюків почала шукати гроші по всьому світу. Було організовано групи в соціальних мережах, проводились благодійні акції та концерти, розміщувались оголошення у різних виданнях. Також волонтери збирали гроші на вулицях, ходили по хатах. Та цього було недостатньо. і коли вже допомоги було чекати нізвідки - на допомогу прийшли прикарпатські журналісти, які створили безпрецедентну акцію, до якої приєдналися усі небайдужі люди.

- Я пам’ятаю той момент, коли була між життям і смертю, - згадує Тетяна Мацюк. - Я не знала, чи виживу взагалі, адже грошей на операцію не вистачало. Але люди мене підтримали і дуже допомогли. і завдяки цій ситуації я багато чого пізнала у житті. Я зрозуміла, що народ наш український, як бідно він би не жив, дуже добрий та не байдужий до чужого горя. Ніколи не думала, що ми зможемо зібрати таку велику суму. Якби не всі ці люди, які мені допомогли, які озирнулися на мою біду, мене б тут не було. Ця ситуація дуже змінила моє життя, і я всім людям вдячна за моральну та матеріальну підтримку, за все. Пригадується випадок, коли старенька бабуся приходила і віддавала свої останні 50 гривень мені на лікування. Було дуже важко їх узяти, але в той же час надзвичайно приємно. і зараз я хочу сказати усім людям, які давали гроші мені на лікування, що я вижила і тепер здорова. і від щирого серця дякую всім, - каже Тетянка Мацюк.

Наразі це ще не цілковите одужання дівчинки, попереду - реабілітація. Наприкінці цього місяця Таня з мамою знову їдуть до Німеччини на обстеження. Але вони знають напевно, що найстрашніше вже позаду, а попереду тільки життя - довге та щасливе.

Автор: Катерина ГЕНСІРОВСЬКА
Джерело: Газета ГАЛИЧИНА