друкувати


В Івано-Франківську скаржилися на казначейство

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-07-24 03:45:20

Сьогодні, 24 липня, на оперативній нараді перший заступник керівника департаменту ЖКГ Василь Білик та начальник управління економічного та інтеграційного розвитку Богдан Білик поскаржилися на казначейство. Мовляв, вони останні десять дні не пропускають жодне фінансування з бюджету, блокують рахунки.

«У мене є прохання: може б вони хоч виступили і сказали з чим це пов’язано», — сказав Василь Білик.

Як сказав заступник мера Микола Саєвич, субвенцію на освоєння ремонту доріг обіцяли не затримувати. Якщо ж є таке затримка, то треба звертатися до першого заступника голови ОДА Василя Плавюка. Мовляв, питання знаходиться у нього на контролі.

Богдан Білик заперечив. Сказав, що дороги — це добре, але скоро починається навчальний період. У школах треба міняти вікна, а оскільки казначейство не пропускає кошти, то підрядники відмовляються продовжувати роботу. «Треба виробляти якісь пріоритети, — наголосив Богдан Білик. — Я розумію, що дороги — це пріоритет, але дітям в школі теж треба зробити нормальні умови».

Секретар міської ради Руслан Марцінків сказав, що така ситуація складається не вперше. «У мене таке враження, що робиться це щоб дотиснути цю місцеву владу уже до кінця, — зазначив Марцінків. — Майже через місяць нам блокують кошти, не дають щось робити. А потім вищі керівники критикують місцеві органи влади, за те що не виконуються ті чи інші програми».

Так, він зауважив, що треба буде на наступній сесії прийняти якесь звернення. Бо з одного боку є місцева влада, а з іншого вона безсила. Адже на всеукраїнському рівні не пропускають їх рахунки.

Натомість головний санітарний лікар Микола Недоступ припустив, що звернення тут не допоможе. «Тільки революція!», — вигукнув він.

Джерело: Газета «Репортер»