друкувати


Економічний радник Прем’єра уникнув відповіді на питання про суми коштів, витрачених на Євро

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-07-20 02:45:22

Радник Прем’єр-міністра Україна з економічних питань, член Ради Нацбанку, почесний президент ПАТ «Укргазбанк» і просто народний депутат від Партії регіонів Василь Горбаль не зміг назвати конкретні суми коштів, як вкладених у підготовку та проведення Євро-2012, так і зароблених Україною на Чемпіонаті Європи.

Запитання щодо відповідних сум йому було задано під час вчорашньої прес-конференції в Івано-Франківську. Щодо суми коштів, які принесло Євро-2012 українцям він, зокрема, зазначив: «Вона може бути виключно оціночною, з огляду знову ж таки на повідомлення з тих регіонів і міст, де проводилось Євро-2012». Головний виграш нашої країни від проведення чемпіонату, на думку пана Горбаля, є насамперед промоцій на вигода, «з огляду промоції на світ, підтвердження досвіду, що ми можемо проводити такі заходи». При цьому на владі, як стверджує депутат, сьогодні лежить непросте завдання: використати отриманий досвід і «промоцію на світ» імідж для проведення нових міжнародних заходів та залучення в державу іноземних інвестицій.

Що ж до суми, яку довелося витратити українським платникам податків на потреби підготовки і проведення Євро, то і тут радник українського Прем’єра вважає, що сума «може бути різною з огляду на те, що включати в цю суму». Мовляв, крім Уряду кошти в Євро вкладали також міста і регіони, де проходили матчі чемпіонату.

Автор: Сергій БІЛИЙ