друкувати


Медики радять не лякатися появі нудоти під час вагітності

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-07-16 12:10:26

Ранкова нудота під час вагітності – проблема, з якою стикається кожна друга жінка, яка готується незабаром стати мамою. Нездужання, яке завдає масу незручностей, може бути корисним, запевняють лікарі.

Нещодавно стало відомо, що в деякій мірі нудота і блювота, принаймні, на ранніх стадіях вагітності, можуть бути корисними, оскільки служать для адаптації та захисту плоду і матері.

Медики стверджують, що жінки, які відчувають відразу до їжі на початку вагітності, рідше піддаються загрозі викидня, ніж ті жінки, у яких не спостерігалося нудоти і блювання вранці протягом першого триместру вагітності.

Ернест Хук, ендокринолог Медичного коледжу Олбані, припустив, що нудота і блювота захищають плід від надходження продуктів, які можуть порушити його анатомічний розвиток. Організм жінки своєчасно реагує на надходження в організм шкідливих речовин саме на початку вагітності, коли відбувається основне формування плоду.

Нудота і блювання також захищають організм матері, її імунну систему. Адже у разі поганої роботи імунної системи існує велика ймовірність викидня. Причому жінки як найбільш неприємні продукти під час вагітності називають м'ясо, овочі, каву, чай і алкоголь.

Ще одна причина блювоти вранці – часткова несумісність ДНК плода і матері, адже в зачатті участь бере ще й чоловік. В цьому випадку для того, щоб позбутися ранкової нудоти, необхідно якомога частіше займатися сексом, щоб організм жінки адаптувався до зароджуваного нового життя.

Джерело: ТСН