друкувати


Газ відключили через ПП "Заграва", а насварили керівників УЕГГ

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-07-13 11:30:11

«Що ж ви збитки робите?» З такими словами Івано-Франківський міський голова Віктор Анушкевичус звернувся на останній оперативній нараді до заступника начальника Івано-Франківського управління експлуатації газового господарства Олександра Кириченка.

Йдеться про понеділкове відключення від газопостачання мікрорайону вулиць Довженка – Чорновола – Петлюри – Сорохтея та села Крихівці, внаслідок чого 5 тисяч (за даними територіального управління МНС України в області) абонентів, в тому числі два важливих для міста Івано-Франківська підприємства – м'ясо- та хлібокомбінати – залишились без газу.

Власне, вини газовиків у відключенні немає. Воно стало вимушеним заходом, необхідним для ліквідації витоку газу, спричиненого необережним проведенням земляних робіт працівниками приватного підприємства «Заграва». Вину газовиків мер угледів у тому, що, відключаючи газопостачання на цілу ніч, а то й більше, вони не попередили про це керівництво вище вказаних підприємств, зокрема директора ВАТ «Івано-Франківський хлібокомбінат» Світлану Криворучко, яка, за словами мера о 12-тій годині ночі телефонувала йому особисто і скаржилась на газовиків.

«Чого ж не попередити було? – дорікнув міський голова Олександру Кириченку, – Аварія-то сталася годині о п’ятій – шостій. Ви перекрили і чекали, поки витече газ. Треба було повідомити підприємця: не замішуйте тісто, тому що не буде газопостачання – елементарно».

Автор: Сергій БІЛИЙ