друкувати


Підприємців до кінця року не штрафуватимуть

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-07-12 11:45:31

Бізнес без перепон. До кінця поточного року фізичних осіб-підприємців звільнять від штрафних санкцій одразу за кілька видів порушень. Йдеться, зокрема, про невідповідність порядку обчислення і вірного заповнення декларацій та повноту сплати суми єдиного податку.

Також підприємців не притягатимуть до адміністративної відповідальності за неправильне заповнення книги обліку доходів. Відповідні зміни затверджені у Податковому кодексі. Окрім того протягом 2012-го року парламент дозволив бізнесменам безперешкодно змінювати приналежність до тієї чи іншої групи «спрощенців».

Продовжений до кінця року і мораторій на проведення перевірок «спрощенців». До таких кроків влада вдалася заради адаптації малого і середнього бізнесу до нових вимог податкового законодавства. Політика «невтручання» у діяльність підприємців вже показала свої переваги - бюджетні надходження суттєво зросли.

Загалом у першому півріччі кількість проведених перевірок платників податків, що перебувають на різних системах оподаткування, скоротилася в 6 разів — понад півтисячі у минулому році проти дев'яти десятків у поточному.

Джерело: Радіо «Західний полюс»