друкувати


У Івано-Франківську взялися за обмеження руху транспорту середмістям

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-07-11 01:30:26

В'їзд до середмістя таки обмежать. В Івано-Франківську почали встановлювати загороджувальні стовпчики, для перекриття центральних вулиць. Перші 5 перешкод для автомобілістів вже поставили на вулиці Шпитальній. Щоправда наразі їх називають експериментальними. Стовпці піднімуть лише тоді, коли поруч з'являться супроводжуючі дорожні знаки.

Що менше автівок, то зручніше для пішоходів, переконані ініціатори обмежуючих заходів. Цю тезу підтримують і самі мешканці міста. Люди нарікають — автівки просто окупували площу Ринок. Повз Ратушу щодня курсують сотні машин, тож треба добре пильнувати, аби не потрапити під колеса. А окремі водії паркують автівки просто на тротуарах. Пішоходи сподіваються, що стовпці впорядкують цей хаос.

Якщо експериментальні стовпці добре себе зарекомендують, комунальники візьмуться до подальшого їх встановлення. Згідно плану обмежувальні пристрої з'являться на вулицях Мельничука, Труша, частині Шеремети та перехресті Міцкевича-Вітовського.

Нагадаємо, після того як новація набуде чинності, в'їзд в історико-архітектурну зону Івано-Франківська вартуватиме 50 гривень.

 

Джерело: Радіо «Західний полюс»