друкувати


Шешори знову вітали дітей Карітасу

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-07-07 11:10:49

Діти – це найбільша цінність суспільства. Цю просту істину добре розуміють в БФ «Карітас Коломийсько-Чернівецької єпархії». Понад п’яти років тут діє проект, спрямований допомогти дітям трудових мігрантів та дітям, які потрапили в складні життєві ситуації.

Головна мета проекту – забезпечення психоемоційної, моральної та педагогічної підтримки дітям. Влітку найефективнішим способом досягти поставлених цілей є наблизити дітей до цілющої природи. Нещодавно вони побували в мальовничому куточку Карпат, в гірському селі Шешори.

Такі подорожі вже стали традиційними. Якщо минулого року курортне селище відвідало п’ятнадцятеро дітей, то цього року була можливість оздоровити понад двадцятеро дітей. Щороку більше дітей долучається до Карітасу, тому що саме тут вони відчувають турботу, живе спілкування.

Відпочинок в горах дає можливість згуртуватися дітям, відчути сімейне тепло та турботу один за одного. Діти різного віру та статі в супроводі керівника проекту, соціального педагога та психолога три дні засмагали під палючим липневим сонцем, купалися в цілющих водах річки Пістиньки. Крім того, вони ходили на прогулянки в багаті ліси Косівщини, а вечорами – смажили шашлики.

Якщо для Ірини Ярошенко ця мандрівка була вже не першим досвідом в Карпатах, то для Станіслава Грекуляка все було новим. Він разом з іншими хлопцями жили в наметах. Одного дня дівчата дозволили господарювати на імпровізованій кухні.

– Всі здивовані тим, наскільки хлопці вміло проявили себе на кухні, – каже Наталя Григорчук, психолог. – Вони готували настільки згуртовано і відповідально, що смак їхніх страв здивував нас всіх. Діти постаралися, щоб довести, що варті довіреної їм кухні та, щоб проявити себе з кращої сторони. Вони справді талановиті. Головне – давати їм можливість це показати.

Працівники Карітасу відмічають, що діти, повертаючись з такого відпочинку, стають більш згуртованими, відповідальними, з їхніх облич не сходять усмішки, а в очах – щастя.

Працівники Карітасу всіляко намагаються влаштувати дітям повноцінний літній відпочинок, щоб восени було про що розповісти в школі. Відтак, за тиждень вони готуються черговий раз відвідати Солотвино на Закарпатті.

Джерело: Прес-служба БФ «Карітас Коломийсько-Чернівецької єпархії»