друкувати


Водіїв очікують нові сюрпризи

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-07-05 03:30:14

В уряді підготували чергові зміни у правилах дорожнього руху. Власників автомобілів, ймовірно, змусять цілодобово їздити з увімкненими фарами. Щоправда, це нововведення діятиме лише сім місяців на рік — з жовтня по травень — і тільки на трасах. Увімкнене в світлу пору доби світло, пояснюють у державтоінспекції, зробить транспорт помітнішим на дорозі.

Натомість водії новим вимогам не надто радіють. Та безпека руху на дорозі — передусім. Задля неї не шкода й зайву копійку витратити, аби лише це справді допомогло уникнути аварійних ситуацій. Більшість власників автівок побоюються, що чергова ініціатива ДАІ обернеться лише збитками для гаманця.

Урядовий проект вже пройшов громадське обговорення. думка людей врахована, тож Кабінет міністрів вносить остаточні зміни до правил дорожнього руху. До слова, доки в Україні дискутують про позитивні й негативні сторони законопроекту, у Сполучених Штатах та країнах ЄС їзду з цілодобово увімкненими фарами успішно практикують вже два десятки років. Кількість аварій на автошляхах при цьому зменшилася на 15%.

Джерело: Радіо «Західний полюс»