друкувати


В Івано-Франківську намагаються уникнути зростання цін на хліб

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-07-05 02:30:03

В Івано-Франківську намагаються уникнути зростання цін на хліб. Для цього міська влада планує створити незнижуваний запас продовольчого зерна врожаю 2012-го року. Закупівля збіжжя потребує значних затрат, тож, аби отримати банківську позику, місцевому хлібокомбінату дозволили закласти муніципальне майно. Зерновий фонд, кажуть фахівці, дасть змогу частково стримати ціни на хліб «масових сортів».

Кошти мешканців та міський бюджет депутати також збираються економити, впроваджуючи енергозберігаючі проекти. Один і них передбачає перехід від традиційних «лампочок Ілліча», які освітлюють під'їзди багатоповерхівок, на енергоощадні. Автори проекту наводять переконливі статистичні дані — нові світлодіодні лампи споживають в 10 разів менше електроенергії. Не доведеться витрачатися і на їх часту заміну, адже «тривалість життя» кожної такої лампи становить в середньому 11 років.

Пропозицію івано-франківських чиновників незабаром передадуть на розгляд журі Всеукраїнського конкурсу програм розвитку місцевого самоврядування. На втілення енергоощадного проекту місто може отримати близько мільйона гривень бюджетних коштів.

Джерело: Радіо «Західний полюс»