друкувати


За перший день вступної кампанії вузи прийняли 39417 заяв

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-07-03 12:30:29

Сьогодні під головуванням Першого заступника Міністра освіти і науки, молоді та спорту Євгена Суліми відбулося перше засідання оперативного штабу “Вступна кампанія-2012”.

Зазначимо, що відповідно до наказу Міністерства № 705 від 15 червня 2012 року у МОНмолодьспорту створено оперативний штаб з питань вступної кампанії 2011 року у вищих та професійно-технічних навчальних закладах.

До складу оперативного штабу, окрім фахівців Міністерства освіти і науки, молоді та спорту увійшли представники Міністерства охорони здоров’я, Міністерства аграрної політики та продовольства, Міністерства культури, голова Державної інспекції навчальних закладів, керівники провідних вищих навчальних закладів, експерт Альянсу Програми сприяння зовнішньому тестуванню в Україні, керівник Громадської організації “Студентський захист”.

На оперативний штаб покладено відповідальність за налагодження ефективної взаємодії між центральними органами виконавчої влади, правоохоронними органами, Міністерством освіти і науки, молоді та спорту Автономної Республіки Крим, управліннями освіти і науки обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій, органами студентського самоврядування вищих навчальних закладів щодо розв’язання проблемних питань вступної кампанії.

Перший заступник Міністра, керівник оперативного штабу Євген Суліма наголосив на необхідності систематичного інформування громадськості та засобів масової інформації про хід вступної кампанії, виявлені факти порушень та зловживань у вищих і професійно-технічних навчальних закладах та вжиті заходи.

За інформацією департаменту вищої освіти МОНмолдодьспорту станом на кінець дня 2 липня вищими навчальними закладами всього прийнято 39417 заяв, з них в електронному вигляді – 15407 заяв.

2 липня приймальними комісіями зареєстровано 31384 абітурієнта, з них зареєструвалися за допомогою електронного вступу 22516 абітурієнтів (близько 70%).

Всього за 2 липня прийнято майже 5% від загальної кількості минулорічних заяв (у 2011 році прийнято всього за вступну кампанію біля 400 тис. електронних заяв).

Фактично кожної години 2 липня реєструвалося біля однієї тисячі заяв абітурієнтів.

Найбільше електронних заяв (від 1 до 2 тис.) подано до Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут», Національного авіаційного університету, Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна та Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова.

Підкреслимо, що з 2 липня, з метою забезпечення контролю за проведенням вступної кампанії та вжиття необхідних заходів для вирішення проблемних питань, у МОНмолодьспорту працюють консультаційні телефони оперативного штабу з питань вступу до вищих навчальних закладів – (044) 481-32-15, до професійно-технічних навчальних закладів – (044) 279-16-56 та телефон гарячої лінії Державної інспекції навчальних закладів – (044) 239-16-81.

2 липня зареєстровано 59 телефонних звернень та 2 звернення до Приймальні громадян. Більшість звернень стосувалося електронного вступу та отримання консультацій щодо вступної кампанії.

Зазначимо, що бажаючі взяти участь у конкурсному відборі для вступу, можуть зайти на сайт ez.osvitavsim.org.ua, ввести дані атестату, дані сертифікатів зовнішнього незалежного оцінювання і обирати вищий навчальний заклад.

Джерело: Міністерство oсвіти і науки, молоді та спорту України