друкувати


Продукти з кофеїном захищають від раку шкіри

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-07-02 01:10:12

Чим більше продуктів з кофеїном вживає людина, тим нижче ризик розвитку одного з найпоширеніших видів раку шкіри – базально-клітинної карциноми. Про це свідчить дослідження, опубліковане в журналі Американської асоціації онкологічних досліджень Cancer Research.

Як відзначає доктор Джалі Хан, зважаючи на сумну статистику по базально-клітинній карциномі, саме зміни в раціоні могли б поліпшити глобальну ситуацію.

Експерти проаналізували ризик на прикладі приблизно 113 тис. осіб. За 20 років спостережень у 22,8 тис. розвинулася карцинома. Притому, вірогідність появи раку була значно нижча серед тих, хто багато пив кави, коли та інших продуктів з кофеїном. А ось кава без кофеїну не справляла настільки позитивної дії.

Слід відзначити, раніше кофеїн перевіряли на гризунах. Тоді було доведено, що з'єднання не дає пухлинам зростати. Щоправда, фахівці поки що застерігають від збільшення вживання кофеїну. Адже це може підвищити ризик розвитку ускладнень, особливо у діабетиків та людей з серцевими хворобами.

Джерело: Освітній портал