друкувати


Нове дихання "Дії відчайдухів"

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-06-27 04:30:02

Екомистецький проект «Карпатський протяг», спрямований на очищення Карпат від пластикового сміття, вже наробив чимало галасу. І врешті заручився підтримкою чиновників.

У черговому прибиранні горбів та полонин молодим відчайдухам допомогли облдержадміністрація, державна екологічна інспекція та профільне міське управління. Отримавши транспорт та навіть лісівника від Яремчанського НПП, вони вирушили на «полювання» за сміттям. Серед трьох десятків добровольців - навіть іноземці. До прикладу індус Карем, який знайомиться з Україною завдяки Євро-2012.

До відомих івано-франківських музикантів на шляху до гір приєдналося й інші однодумці — спортивно-туристський клуб з Яремче та Ворохтянський екогурток. Вибралися високо, на вже знайому полонину Хом'яків — так називають це популярне місце відпочинку самі туристи. Її прибирали у квітні під час дії четвертого «Карпатського протягу».

Згодом тут працювали ще дві волонтерські групи — розповідає керівник екомистецького проекту Віля Чупак. Однак вони пішли шляхом найменшого спротиву — усе зібране скинули до викопаних поруч ям. А це не найкращий вихід із ситуації. Відчайдухи ж зносили сміття на собі.

Попри все, — це вдале застосування бурхливої енергії молоді, каже Віля Чупак. Проект має також вагомий виховний підтекст. Наступний природний об'єкт, який відчайдухи планують очистити від найрізноманітнішого сміття — це славнозвісні Скелі Довбуша.

 

Джерело: Радіо «Західний полюс»