друкувати


Коломийські боксери на заслуженому відпочинку

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-06-23 01:28:22

Нещодавно у Керчі (Крим) відбувся чемпіонат України з боксу серед юнаків 1998-1999 років народження. У турнірі взяло участь бл. 400 спортсменів з усіх областей України. Івано-Франківську область гідно представили коломийські боксери, яких тренує склад тренерів ФСК «Локомотив»: Ігор Вашкурак – золота медаль та Юрій Кабалюк – бронзова нагорода.

Цей турнір – свого роду «кастинг» боксерів на чемпіонат Європи з боксу. Такі змагання проводяться вже близько 25 років поспіль.

«Я дуже вдячний тренерам, які мене підготували. Я добре вистояв проти своїх суперників, перший поєдинок провів з донецьким боксером, з рахунком 3:2 переміг, а другий – з боксером зі Львова, також впевнено переміг його, рахунок 5:0. Звісно, задоволений своїм результатом, але зупинятися на досягнутому не буду», – зазначив переможець чемпіонату України з боксу серед юнаків Ігор Вашкурак.

Ці змагання – перегляд резерву боксерів на чемпіонат Європи, в кожній ваговій категорії відібрали переможців – перші й другі номери, які мають шанси потрапити до складу юнацької збірної України з боксу.

Також напередодні цих змагань відбувся чемпіонат України серед боксерів фізкультурно – спортивного товариства «Колос». Суперфінали проходили в Скадовську, до яких попередньо відібралися коломийські боксери в Івано-Франківську, зокрема нашу область гідно представили і стали призерами Ігор Вашкурак, Степан Шепетюк та Володимир Матійчик.

Як каже тренер з боксу ФСК «Локомотив» (спортивне товариство «Колос») Тарас Степанюк, вихованці виступили дуже достойно, навчальний і тренувальний рік завершили з позитивним настроєм, і вже незабаром, після двотижневого відпочинку в гірському таборі, розпочнуть підготовку до нових випробувань.

На початку літньої пори для коломийських боксерів уже традиційно, понад 15 років поспіль, Коломийська федерація боксу організовує оздоровчі табори в горах і на морі. Заслужений тренер України з боксу, депутат Івано-Франківської обласної ради від політичної партії «Фронт змін» Іван Данилишин переконаний, що для дітей активний відпочинок як влітку, так і взимку є запорукою успіху в спорті: «Щороку ми організовуємо такі табори для дітей, які займаються боксом. Понад 50 боксерів різної вікової категорії мають змогу відпочити і набратися сил. Я прекрасно розумію, яка ситуація наразі в державі, не кожна сім’я має змогу відправити свою дитину на море чи в гірський табір, тому намагаємося допомагати тим, хто потребує допомоги. Кошти на ці путівки – позабюджетні, Коломийська федерація боксу традиційно робить все своїми силами. Також мені приємно, що тепер у Ворохті на базі одного з таборів з дітьми працює молодий перспективний тренер з «Локомотиву» Тарас Степанюк, тобто це подвійна користь – спорт і відпочинок у поєднанні. Відповідно такі оздоровчі табори організовуємо і взимку, це приносить хороший результат, адже треба вміти багато працювати і в міру відпочивати».

Наразі в коломийському залі слави з боксу помітно лише одне – прогрес, кожні змагання різного рівня для наших боксерів закінчуються медалями. Тому вони перебувають тепер на заслуженому відпочинку, а попереду їх чекають нові сходинки слави.

Коломийська федерація боксу щиро вдячна всім меценатам, яким не байдужий розвиток боксу в нашому місті, зокрема це наш земляк, голова ФСТ «Колос» Михайло Вінтоняк, Остап Глушко, Ігор Сенюк, Ігор Григорчук.

Джерело: Коломийські Вісти