друкувати


Назустріч свіжому гірському вітру — на спортивному байку

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-06-21 02:45:36

Назустріч свіжому гірському вітру — на спортивному байку. Кантрі-крос — так звані народні перегони за участі всіх бажаючих на різного виду мотоциклах, які проводять на бездоріжжі.

За кордоном місця проведення таких змагань — ще пошукати. В Україні їх — безліч. У кантрі-кросу свої специфічні правила — лідер часто визначається ще на старті. Щастить тому, хто перший заскочив на залізного коня та швидше запустив його мотор.

Змагання на гірських висотах були мрією майстра спорту з мотокросу Юрія Мамрова. Взимку разом з однодумцями він катається тут на лижах. А тепер зібрав спортсменів та прихильників з усієї Західної України, аби випробувати надійність байків.

Успіх залежить від їхньої справності, а також довжини та якості траси. 15-річний коломиянин Андрій на своєму 9-тилітньому віку мотоцикліста здолав їх безліч — піщаних і глиняних, сухих та болотяних. Рельєфи Карпат після дощу залишили на ньому неповторний відбиток — хлопець схожий на справжню живу скульптуру.

Як і в багатьох інших видах спорту тут головне — навчитись не лише добре їздити, але й правильно падати. Тоді й травм уникнеш — каже досвідчений спортсмен. Від синців та подряпин учасників подібних заїздів захистить і спецформа. Щоправда, коштує вона, як і все інше необхідне обладнання, недешево.

Та бажаючих приєднатися до лав відчайдухів — безліч. Поспішає вирости й наступне покоління шанувальників гострих відчуттів — поки що вони змагаються на дитячих мотоциклах.

 

Джерело: Радіо «Західний полюс»