друкувати


Стрес прискорює ріст грудей

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-06-15 03:29:44

Вчені Единбурзького університету виявили, що стрес впливає на форми дівчат, зокрема, прискорює ріст грудей. Шотландські дослідники встановили, що середній вік, коли у дівчат починають з'являтися форми, протягом останніх років неухильно знижується.

Стрес, який дівчинки переживають конфліктів між батьками, через розпад сім'ї, призводить до того, що у них раніше починає рости груди.

Дослідники відзначають, що такий гормональний дисбаланс викликаний цілим рядом чинників, включаючи зростання рівня ожиріння, проте наголошують: ключову роль тут грає фактор взаємини батьків. Керівник дослідження професор Единбурзького університету Річард Шарп зробив висновок, що в сім'ях, де дівчинка виховується без батька, тенденція до раннього початку росту грудей найбільш очевидна.

Зростаючі в неповних сім'ях дівчинки більше схильні до стресів, оскільки відчувають великі очікування від життя, ніж їх однолітки, що виховуються з батьками. Вони сильніше хвилюються, яких висот зможуть досягти в школах, як будуть вписуватися в подальшому в колектив. І перші ознаки статевого дозрівання у них з'являються вже до 10 років - на п'ять років раніше, ніж було в XIX столітті.

Джерело: ТСН