друкувати


Обслуговування колекторів дощової каналізації бюджет Івано-Франківська не покриває

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-06-14 12:10:37

183 кілометрів мереж дощової каналізації, 3666 дощоприймальних решіток та майже 5 тисяч оглядових колодязів перебувають сьогодні на балансі комунального підприємства «Івано-Франківськводоекотехпром».

Про це розповів днями головний інженер підприємства Володимир Бабич. З його слів на сьогоднішній день обслуговування таких мереж в Івано-Франківську однозначно є збитковим, оскільки бюджетного фінансування зазвичай вистачає лише на очистку і невідкладний ремонт дощових колодязів. Так, при щорічній потребі в 630 тисяч гривень на утримання дощових мереж цьогоріч було виділено лише 294 тисячі.

На ці кошти від початку поточного року івано-франківські водопровідники вже очистили близько 900 дощозливних колодязів та замінили 8 дощоприймальних решіток. Загальна вартість проведених робіт склала 87 тисяч. Як стверджує пан Бабич, до кінця жовтня цього року працівники його підприємства планують щонайменш по одному разу почистити усі колодязі.

Натомість обслуговування колекторів, як стверджує водопровідний чиновник, сьогодні коштами міського бюджету не покривається. Працівники КП «Івано-Франківськводоекотехпром» намагаються робити це своїми силами, використовуючи власне обладнання, що дозволяє промивати мережі діаметром до 400 міліметрів. В такий спосіб цьогоріч вже було очищено близько 1,8 кілометрів зливних мереж, що потягнуло з бюджету водоканалу близько 35 тисяч гривень.

Автор: Сергій БІЛИЙ