друкувати


Секс на одну ніч може стати початком міцних стосунків

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-06-07 12:30:42

Секс на одну ніч може стати початком міцних стосунків, все залежить лише від самих партнерів, впевнені американські вчені з Університету штату Айова.

Соціолог Ентоні Пейков, вивчивши поведінку 642 жителів Чикаго, які брали участь в дослідженні, заявляє, що стосунки, засновані тільки на пристрасті, не обов'язково приречені з самого початку.

Деякі люди схильні знаходити емоційні стосунки непотрібними, саме такі люди частіше вибирають секс без зобов'язань. Також віддають перевагу випадковим зв'язкам люди, у яких не вистачає часу і сил на повноцінні стосунки.

Як вдалося з'ясувати Пейко, якщо між людьми виникають серйозні стосунки, на їх якість абсолютно не впливає те, як ці стосунки починалися.

Тобто пари, чия спільна історія почалася з сексу без зобов'язань, були щасливі точно так само, як і пари, які пройшли "цукерково-букетний" період перш, ніж перейти до "постільних" стосунків.

"Вимірювання" велися за відповідями досліджуваних на запитання, чи любить людина свого партнера, яким вона бачить майбутнє їхніх стосунків, наскільки вона задоволена їх близькістю і як її життя змінилося б, якби стосунки закінчилися.

"Ми не знайшли особливих доказів того, що стосунки були більш низької якості через те, що почалися як випадковий зв'язок", - пояснила Пейков.

За його словами, дослідження показує, що серйозні стосунки можливі в тих, хто не квапиться з сексом.

Але справжня любов, наголосив він, може виникнути і при сценарії, більш схожому на серіал "Секс у великому місті", коли люди помічають одне одного, вступають у сексуальні стосунки і тільки потім починають будувати відносини емоційні.

Джерело: ТСН