друкувати


Брати Яремчуки завітали до Коломиї

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-06-05 01:30:14

4 травня відбувся концерт синів легендарного українського співака, лауреата Шевченківської премії Назарія Яремчука, який відбувся у приміщення Народного дому. Заслужені артисти України Дмитро та Назарій Яремчуки підготували насичену музичну програму, яка не могла обійтися без таких пісень як «Твої сліди на небі», «Білим цвітом», «Я знов повторюю слова».

Прості та сердечні брати знайшли легко спільну мову з коломийцями, запропонувавши глядачеві разом з ними співати давно відомі хіти. Артисти розповіли, що ніколи не планують, як складатиметься бесіда із залом, все завжди відбувається спонтанно та, безсумнівно, щиро. «Місія кожного з нас - у будь-якій ситуації залишатися люди­ною. Глядач сприймає артиста, ніби через збільшувальне скло, відтак той повинен думати, що він говорить та несе людям, аби не викликати в останніх якихось непристойних асоціацій, - поділився думкою Дмитро Яремчук. - У своїх піснях ми нама­гаємося цього уникати, оспівуємо красу людських стосунків, любов до рідного краю».

Брати Яремчуки – ззовні такі різні, але обидва молоді та енергійні. Завжди разом – і в житті, і на сцені, співаючи та розмовлюючи виключно українською мовою, що не могло не припасти до душі коломийцям. Дата святкування п’ятої річниці Незалежності України стала символічною в творчості Дмитра та Назара, бо власне з урочистого концерту майстрів мисцетва 23 серпня 1996 р. в НПК «Україна» можна розпочати відлік їхній професійній діяльності. Численні запрошення та концертні поїздки, участь у фестивалях та святкових програмах – все це стало основою життя синів видатного Яремчука.

Публіка зустрічала кожний виступ гостей гучними оплесками, даруючи квіти артистам. Після концерту молоді Яремчуки із радістю поспілкувалися із глядачами та роздавали автографи, пообіцявши знову відвідати коломийську сцену.

Автор: Вікторія МАРТИНЮК
Джерело: Коломийські Вісти