друкувати


За помилки у деклараціях "спрощенців" не штрафуватимуть

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-06-05 12:30:36

24 травня 2012 року Верховна Рада України ухвалила Закон України №9661-д «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо удосконалення деяких податкових норм», яким введено мораторій на застосування штрафних санкцій до платників єдиного податку за порушення, допущені в період з 1 січня по 31 грудня 2012 року при заповненні податкових декларацій, а також при порушенні порядку розрахунку податкових зобов’язань.

Документ також передбачає введення мораторію на застосування адміністративних стягнень до платників єдиного податку у вигляді штрафу за неправильність заповнення в період з 1 січня по 31 грудня 2012 року книги обліку доходів і книги обліку доходів і витрат.

Крім того, спрощено процедури реєстрації платником податку на додану вартість. Відтепер будь-яка особа, яка здійснює господарську діяльність може зареєструватися платником ПДВ. Обмеження щодо добровільної реєстрації – скасовано. Також, зменшено строк реєстрації платників ПДВ з 10 до 5 робочих днів, запроваджено електронну форму податкової накладної.

Джерело: ДПС в Івано-Франківській області