друкувати


Івано-Франківську не вистачає бюджетних коштів

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-05-31 03:30:55

Бюджет виконується, але і ціни не стоять. Незважаючи на те, що коштів в казну Івано-Франківська поступає більше, аніж планували, грошей на найнагальніші потреби міста не вистачає. Про це на сесії міської ради повідомила начальник фінансового управління Вікторія Сусаніна.

Такій ситуації сприяли кілька факторів. Зокрема, з цьогорічного бюджету довелося оплачувати борги попереднього року. Також містові не вистачає дотацій з державного бюджету. Тому у мерії будуть звертатися з цією проблемою до Кабінету Міністрів. Міський голова запевнив, що вже заручився підтримкою голови ОДА.

Жорстка економія коштів і збільшення дохідності бюджету. Це — єдиний шлях не довести господарку міста у ще гірший стан. Так вважають представники більшості у міськраді. Адже за підсумками першого кварталу, на оплату комунальних послуг та енергоносіїв вже використано 2/3 коштів від річної потреби. Депутати вкотре попередили — чиновники виконавчого комітету, які не будуть економити та сприяти наповненню місцевого бюджету — свою роботу втратять.

Міський голова Віктор Анушкевичус після цього заявив — його підлеглі розроблять план дій для економії коштів. Також у мерії вивчать можливість спрямування бюджетних грошей на найактуальніші видатки.

Джерело: Радіо «Західний полюс»