друкувати


Івано-франківським "комісарам" з відшкодування земельних збитків заважає працювати… Держсільгоспінспекція

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-05-30 12:10:44

Роботу Івано-Франківської міської комісії з визначення та відшкодування збитків, завданих землевласникам або землекористувачам паралізувало набрання чинності Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань здійснення державного контролю за використанням та охороною земель», - стверджує заступник начальника управління земельних відносин Івано-Франківського міськвиконкому Микола Іванчишин.

З його слів, минулорічна судова практика спонукання суб’єктів підприємницької діяльності Івано-Франківська до укладення договорів відшкодування земельних втрат засвідчила, що в багатьох випадках досягти бажаного результату місту заважала відсутність документів інспектуючих структур. Раніше функції таких структур виконували територіальні органи Держкомзему, проте з вступом в дію вище вказаного Закону їх було передано територіальним органам Державної інспекції сільського господарства України.

Зі слів земельного чиновника, керівництво його управління звернулося до куратора сільського господарства в Івано-Франківській ОДА, заступника губернатора Василя Бруса з проханням розтлумачити, яким чином територіальна структура Держсільгоспінспекції здійснюватиме свою діяльність в зазначеній сфері і отримали відповідь, в якій зазначалось, що в штаті вказаного органу необхідних для цього посад немає. Відповідно і інспекційну діяльність у сфері контролю за відшкодуванням підприємцями земельних втрат установа здійснювати не може.

«В результаті, - зазначає пан Іванчишин, - робота комісії сьогодні паралізована. З даного приводу ми поінформували прокуратуру, обласну і міську».

Зі слів Івано-Франківського міського голови Віктора Анушкевичуса, міські власті обласного центру мають намір ще тиждень почекати, а потім звертатимуться з даного приводу до керівництва облдержадміністрації, оскільки, як стверджує мер, «не може так бути: стара структура вже не має відповідних повноважень, а нова – ще немає».

Автор: Сергій БІЛИЙ