друкувати


Чоловіків більше приваблюють жінки, які виглядають дурнуватими, сонними або ж п'яними

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-05-29 04:58:14

Психологи з Університету Техасу в Остіні (США) провели дослідження, результати якого свідчать про те, що чоловіків більше приваблюють жінки, які виглядають дурнуватими, сонними або ж п'яними.

Випускниця університету Кері Гетц і її колеги, які досліджували цю тему, вважають, що в основі вибору партнерки на одну ніч лежить генетично запрограмоване у чоловіків прагнення до "легкої здобичі", йдеться в журналі Evolution and Human Behavior.

Під час дослідження 76 юнакам було запропоновано розташувати фотографії жінок за рівнем привабливості, і більшість віддали перевагу тим із них, хто виглядав сонною та інертною - іншими словами, кого неважко "умовити".

Дослідники нагадують, що тестікули чоловіка виробляють в день близько 85 мільйонів сперматозоїдів, володарі яких, згідно природному інстинкту, прагнуть їх "реалізувати по максиму" - чим і обумовлений вибір.

У той же час в мозок навіть найсучаснішої жінки генетично вбудована стурбованість можливими наслідками короткочасного сексу у вигляді вагітності, що підвищує їхню "опірність" залицянням і авансами чоловіків.

Серед 88 ознак доступності жінок, виявлених психологами, найбільш привабливими для чоловіків були названі: закушена губа, погляд через плече, дотик до грудей, сонний або нетверезий вигляд, облягаючий одяг, пишність форм, дурненький вираз обличчя, відверте прагнення привернути чоловічу увагу.

Джерело: ТСН