друкувати


В Івано-Франківській області запрацює антикорупційний комітет

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-05-29 05:30:58

В Івано-Франківській області запрацює антикорупційний комітет. Цей орган повинен стати з'єднуючим містком і арбітром між правоохоронними органами, прокуратурою й громадськістю. Про це повідомив голова ОДА Михайло Вишиванюк.

За словами губернатора, в найближчий час — за два тижні, будуть зібрані пропозиції від усіх громадських рад. Саме вони повинні делегувати своїх представників у даний комітет. Новостворений орган має сприяти появу в державі відкритого демократичного суспільства.

Така ідея у губернатора виникла після останньої Ради Регіонів під головуванням Президента Віктора Януковича. Там глава держави розкритикував контролюючі органи за неналежне сприяння, а деколи навіть гальмування у розвитку бізнесу.

Також голова ОДА доповів про виконання останніх соціальних ініціатив Президента, про що також йшлося на Раді Регіонів. За його словами, 10 з 12 завдань глави держави вже виконано. Зокрема підняті соціальні виплати для пенсіонерів та інших соціально незахищених верств населення. На Прикарпатті зокрема, це вже відчули на собі 100 тисяч
сімей та 370 тисяч пенсіонерів.

Джерело: Радіо «Західний полюс»