друкувати


На Прикарпатті проводиться комплекс профілактичних заходів "Автобус-2012"

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-05-28 04:15:06

На Прикарпатті проводиться комплекс профілактичних заходів на пасажирському автотранспорті. «Автобус-2012» - так називається операція – має за мету посилити контроль відповідних служб за дотриманням вимог безпеки під час організації та здійснення перевезень громадян. У спеціальних оперативних групах, окрім представників правоохоронних органів, беруть участь і працівники Управління Держтехногенбезпеки в Івано-Франківській області.

Як свідчить статистика, пожежі на автотранспортних засобах трапляються доволі часто. Лише з початку цього року зареєстровано більше півсотні таких випадків. Саме тому наявність вогнегасника у авто є обов’язковою. Особливо це стосується громадського транспорту, котрий здійснює водночас перевезення великої кількості пасажирів. Протипожежний стан таких автотранспортних засобів теж повинен бути бездоганним, адже, як кажуть, для біди багато не треба.

На жаль, не усі власники автобусів свідомо ставляться до безпеки своїх транспортних засобів. Під час перевірок працівники Управління Держтехногенбезпеки в області виявили чимало порушень протипожежного стану автобусів, котрі так чи інакше загрожують безпеці пасажирів. По-перше, не у всіх транспортних засобах присутні вогнегасники, а ті первинні засоби пожежегасіння, які є, не сертифіковані в Україні або не пройшли технічне обслуговування. Крім того, на автобусах з терміном експлуатації більше 12-15 років виявлено сліди забруднення паливно-мастильними матеріалами та незадовільний стан електропроводки.

Перевірки прикарпатських автобусів ще тривають, однак уже можна із впевненістю сказати, що далеко не на кожному з них подорожувати безпечно. Власникам транспортних засобів слід негайно усунути виявлені недоліки та пам’ятати, що саме вони відповідають за життя та здоров’я своїх пасажирів.

Джерело: Управління Держтехногенбезпеки в Івано-Франківській області