друкувати


І.Данилишин перший заступник голови президії Федерації боксу України

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-05-25 12:30:42

Нещодавно на позачерговому засіданні Федерації боксу України нашого краянина, заслуженого працівника фізичної культури України, заслуженого тренера України з боксу, депутата Івано-Франківської обласної ради Івана Данилишина призначили першим заступником голови президії Федерації боксу України. Рішення президента, віце-президента та членів виконавчого комітету ФБУ було одноголосним.

«Коломийські ВІСТИ» вирішили поспілкуватися з паном Данилишиним та дізнатися, як це відбувалось.

- Пане Іване, розкажіть детальніше про засідання Федерації боксу України.

- На цьому засіданні, окрім призначення мене першим заступником голови президії ФБУ, з яким автоматично побільшало і обов’язків, ми розглянули основні стратегії, вносили різні пропозиції щодо розвитку боксу в Україні. Нині бокс – один з найперспективніших видів спорту, який знаходиться на високому рівні, тому ми хочемо, щоб з кожним роком він ще більше процвітав. Наших боксерів знає весь світ, як «золоту» команду. Маємо надію, що незабаром і жіночий бокс підніметься на такий рівень.

- Ще декілька слів розкажіть про чемпіонат світу з боксу серед жінок, який відбувся у Китаї (Кінхуангдао). Які його результати і як оцінюєте поєдинки, що там відбувалися?

- На чемпіонаті вдало виступила українка Марія Бадуліна, вона стала чемпіонкою світу у ваговій категорії до 69 кг. У фіналі Марія впевнено перемогла американку Ракель Міллер 14:8 (2:1, 4:3, 2:2, 6:2). На шляху до цього ступеня п'єдесталу вона по черзі перемогла казашку Молдір Базарбаєву (19:7), потім француженку Сільву Маліку (15:6), у півфіналі – голландку Марішель Йонг (18:10).

У складі збірної України виступала і наша коломиянка Яна Сидор (Зав'ялова), та, на жаль, вона не змогла вибороти призове місце, тому будемо вносити корективи у тренувальний процес. До слова, добре виступила збірна команда Росії. Напередодні вони були у нас на контрольному міжнародному турнірі перед чемпіонатом світу, росіянкам він пішов на користь.

- Розкажіть, будь ласка, чим нині живе коломийський бокс?

- У Коломиї бокс завжди був і буде у відмінній «формі». Наші боксери завойовують призові місця на всіх турнірах як області, так і за її межами. Зараз тренер Тарас Степанюк з вихованцями ФСК «Локомотив» перебуває на змаганнях центрального спортивного товариства «Колос», двоє наших боксерів наразі вже потрапили до фіналу.

Минулого тижня з новими силами з навчально-тренувального збору (спеціальна фізична підготовка), який відбувся в Алушті, повернувся коломиєць Арсен Різун, який тренувався там у складі олімпійської збірної команди. Зараз Арсен готується до міжнародного турніру, який у червні відбуватиметься у Колорадо (США). Традиційно, коли настає літня пора ми організовуємо для спортсменів оздоровлюючі збори у горах та на морі. Адже попереду боксерів чекають різного рівня змагання, тому вони мають бути сповнені сил, щоб показати відповідний результат.

- На початку травня Ви брали участь у кінних змаганнях (конкур) I етапу Кубка Буковини (Bukovina horse tour) і посіли четверте місце. Які враження отримали?


- Ми гідно представили Івано-Франківську область. Я задоволений результатом змагань – дві золоті та дві срібні медалі. Всі вершники КСК «Варто» добре виступили, кращими відзначили Анастасію Шевчук, Ярину Запухлу, Вікторію Гавінську та Юрія Шкрібляка.

Кінний спорт розвивається на Прикарпатті завдяки нашому краянинові Анатолієві Попадюку, який докладає чимало зусиль. Активно долучається до організації змагань на базі ресторану «Край неба» і Коломийська Федерація кінного спорту, головою якої є депутат міської ради Павло Федорович.

Кінно-спортивний клуб «Варто» – це єдиний потужний клуб, який діє в Івано-Франківській області і який показує професійний конкур. На базі цього клубу розводять коней гуцульської та інших порід, кінний спорт тут живе.

У КСК «Варто» є чимало дітей, які займаються цим видом спорту професійно, а є й просто аматори. Також за допомогою спеціальних занять верхової їзди там лікують дитячий церебральний параліч та багато інших хвороб.

- Попри кінний спорт мені відомо, що Ви вже третій рік поспіль граєте в хокей і створили навіть хокейний клуб «Коломийські Вовки». Який успіх має команда?

- Незважаючи на свій вік, а мені вже 46, я зумів організувати і зібрати сильну хокейну команду. Цьогоріч ми «вполювали» бронзову нагороду в Кубку Івано-Франківської області. Доки тримався лід у Коломиї, а це залежало напряму від погодних умов, ми майже щотижня проводили хокейні матчі та тренування, та лід розтанув. На жаль, у Коломиї немає закритого льодового майданчика, тому нині мусимо їздити на тренування до Калуша чи Івано-Франківська, а кожна така поїздка – це щоразу немалі кошти.

- Що можете сказати, як депутат Івано-Франківської обласної ради, заступник голови комісії сім’ї молоді і спорту, про стан спорту в області загалом?


- На засіданні комісії розглянули декілька питань, одним з яких було розподілення коштів на футбольні штучні майданчики. Дуже важко було визначитися куди віддати, ми зважували всі за і проти, бо заявок зі всієї області було майже 70, а коштів виділено лише на вісім. Приємно те, що комісія вирішила і я відстоював це, щоб у Коломийському районі та в Коломиї все-таки з’явилися нові штучні майданчики для футболу, і незабаром їх спорудять. Я надіюся на те, що в Україні, зокрема у Коломиї, на високому рівні завжди буде будь-який вид спорту, адже саме спорт – це наше з вами здоров’я і здоров’я наших дітей.

 

Автор: Олександра ЩЕРБАКОВА