друкувати


В Івано-Франківському онкодиспансері з’явиться власний кабінет комп’ютерної томографії

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-05-21 03:45:38

Близько чотирьох з половиною тисяч хворих щороку — така статистика обласного онкодиспансеру. А загалом на обліку в цьому закладі перебувають 20 тисяч мешканців Прикарпаття.

Своєчасний профілактичний огляд населення краю потребує понад двадцяти мамографів. Тим часом їх у області — лише шість. А комп’ютерний томограф, роль якого неоціненна не лише для діагностики, але й контролю за лікуванням — тільки один. Та й той — у обласній клінічній лікарні.

Власний кабінет комп’ютерної томографії тут невдовзі відкриють — запевнив головний лікар. Кошти на апарат, вартість якого 6 мільйонів, та ще 2 — на обслуговування, виділив всеукраїнський благодійний фонд.

Та нагальних проблем, окрім закупівлі сучасного обладнання, у цьому закладі ще чимало. Диспансерне та патологоанатомічне відділення потребують капітального ремонту. Лікарні залишається покладатися на доброчинців. Адже через бюджетні затримки з фінансуванням у ній іноді навіть електроенергію вимикають.

Вирішити ці негаразди під силу лише об’єднавши матеріальні зусилля — впевнений директор туркомплексу Буковель Олександр Шевченко. Тому запропонував медикам створити спеціальний фонд, який використовуватиме медіа- та інтернет-ресурси відомого курорту.

Частково вирішити проблеми вже вдалося у відділенні пухлин голови та шиї, де щорічно лікуються близько тисячі пацієнтів. У його ремонт вкладено півмільйона гривень, серед яких — і бюджетні, і спонсорські кошти. А завдяки Олександру Шевченку відділення на сорок ліжкомісць умеблювали та забезпечили побутовою технікою.

Джерело: Радіо «Західний полюс»