друкувати


Небезпечна робота енергетиків на Прикарпатті

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-05-16 02:47:17

Візит енергетиків на одну з туристичних баз у селі Яблуниця на Прикарпатті закінчився синцями та забоями.

Як розповіли ТСН енергетики, вони приїхали туди, щоб знеструмити турбазу начебто за борги. Адже виявилося, що на турбазі підкручують лічильник для зменшення показників. Відтак, кажуть, не дорахувалися 350 тисяч гривень.

Але на турбазі, за словами енергетиків, селяни їх спочатку побили - пізніше у травмпункті їм обробляли синці та забої. "Власник почав кликати дружину, та взяла дошку і почала бити спочатку мене, а потім мого колегу", - розповів потерпілий енергетик Анатолій Карпець.

А потім майже 10 годин службовців протримали у заручниках, вимагаючи відновити електропостачання.

"Нашу машину заблокували власники, їхні дорослі діти, працівники турбази. Колеса заблокували камінням, машину намагалися перевернути", - згадує другий потерпілий Валерій Долженко.

За словами енергетиків, вони неодноразово зустрічалися з власниками турбази, щоб домовитися про погашення боргу, а оскільки ті його не визнавали, справа дійшла до суду. Там дізналися, що фірма, з якою вони досі вели розрахунки, півроку, як ліквідована.

"Уявіть собі, у 2010 була проведена процедура ліквідації, печатка була залишена на руках, люди продовжували дії від імені ліквідованої фірми", - дивується директор з енергозбуту ПАТ "Прикарпаттяобленерго" Валерій ноздрін.

Тим часом власники знеструмленої турбази вважають, що постраждалі - саме вони.

"Вони не пояснювали, нікому нічого не казали, а зразу почали власника бити", - запевнила працівниця турбази Марія Уторопчук.

"Мене шарпали, порвали светр, весь в синяках", - підтвердив слова працівниці власник турбази Дмитро Бойчук.

Також на турбазі запевняють, що електрику не крали, а про відключення їх ніхто не попереджав. На думку Бойчуків, енергетики просто хочуть прибрати собі до рук їхню підстанцію.

А користування печаткою ліквідованої фірми власниця турбази Євдокія Бойчук пояснила так: "Я у філії Яремчанського РЕМ звіти не задавала, здавав мій чоловік, може він був некомпетентний, що я ліквідувала це товариство".

На часі міліція проводить перевірку та має 10 днів, щоб вирішити, чи порушувати кримінальну справу.