друкувати


У Івано-Франківську презентували перевидання книг Лепкого та Хоткевича

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-05-16 03:30:51

Старе-нове «Слово». «Клуб української інтелігенції» презентував івано-франківцям книгу письменника, ім'ям якого названа організація. «Слово о полку Ігоревім» Богдана Лепкого — це збірка віршованих та прозових переспівів найвідомішої слов’янської поеми українською і польською мовами, виконані самим автором та іншими поетами.

Друга із презентованих книг — п’єса Гната Хоткевича «О полку Ігоревім». Вперше і востаннє її видавали ще у 1926 році в Харкові. Раритетну п'єсу Хоткевича у фондах Львівської бібліотеки відшукала очільниця «Клубу української інтелігенції» Уляна Скальська.

Племінниця Богдана Лепкого зініціювала перевидання ще у 2011-му, коли виповнилося 825 років від часу створення неповторного епосу. За останні роки це найдорожча для мене книга — зізнається пані Уляна. Хоча оригінальний шрифт «Іжиця», який фігурував у попередніх виданнях, додав упорядникам чимало роботи.

Видання вийшли друком лише наприкінці минулого року, тому їх презентацію перенесли на весну 2012-го. Ще одне театралізоване знайомство з обома книгами очільниця «Клубу української інтелігенції» планує провести спеціально для місцевих просвітян.

Джерело: Радіо «Західний полюс»