друкувати


Через ремонт львівського аеропорту більше рейсів почали приземлятися на Прикарпатті

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-05-16 01:30:10

Через ремонт львівського летовища більше рейсів почали приземлятися на Прикарпатті. Якщо у звичному режимі Івано-Франківське летовище відправляло і приймало лише один рейс — до Києва, то тепер авіатори приймають до чотирьох в день. Зокрема з обласного центру останній тиждень літають літаки в Туреччинну, Неаполь, і румунський Тімішоаре.

Львівських пасажирів сюди автобусами підвозять представники авіакомпаній, чи туристичних фірм. Незважаючи на більше навантаження, в Івано-Франківському аеропорту труднощів не відчувають. Адже летовище має можливості обслуговувати набагато більше бортів.

Тимчасове навантаження не стало труднощами і для митників. Тут також кажуть, що готові приймати набагато більше пасажирів, до 300 в годину. Водночас в останні дні до Івано-Франківська прилітають в добу не більше 400 людей.

Пасажири, котрі замість Львова прибувають у Івано-Франківськ, зміну пункту призначення сприймають по різному. Дехто прямує з Тернополя чи Чернівців, тож так їм навіть зручніше. Не так пощастило людям, котрі у понеділок прилетіли з Румунії. Кажуть, їх навіть вчасно не попередили про прибуття на Прикарпаття. До того ж не відомо, як звідти добиратися до необхідного місця.

У такому режимі Івано-Франківський аеропорт працюватиме орієнтовно до 17–18 травня.

Джерело: Радіо «Західний полюс»