друкувати


Танцювальній школі Влада Ями в Івано-Франківську виповнилося 3 роки

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-05-15 03:30:14

Свій третій день народження відзначила одна з наймолодших танцювальних шкіл Івано-Франківська. Водночас вона є найстаршим з 6-ти хореографічних навчальних закладів країни, які заснував популярний танцюрист Влад Яма.

У 99-му до школи вступили близько пів сотні дітей. Нині учнів у ній втричі більше. Серед них — і літні люди, які займаються танцями для власного задоволення, і амбітна молодь, котра прагне перемог, і зовсім крихітні малюки, які нещодавно навчились ходити.

Школи як танцюристи — ідентичних немає, впевнений Влад Яма. На 70% обличчя хореографічного навчального закладу, стверджує зірка, формують її педагоги. У Івано-Франківській школі їх працює восьмеро. Саме завдяки їм дебютні невпевнені па перетворилися на перші перемоги у конкурсах, а також здобуті почесні звання на фестивалях і чемпіонатах.

У програмі святкового концерту — демонстрація вмінь усіх вихованців школи, а також майстер-клас педагогів. Класичні бальні, латиноамериканські та карибські, а також модерн, сюжетні постановки на основі контемпорері, хіп-хопу і бродвейського джазу. Навіть після такого яскравого шоу відпочивати у танцювальній школі не планують — працюватимуть навіть влітку. Адже потрібно готуватися до чергового Чемпіонату України із сучасних танців, який відбудеться у жовтні.

Джерело: Радіо «Західний полюс»