друкувати


Між Івано-Франківською облрадою та ОДА пропала нотка конструктиву у співпраці

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-05-10 12:45:09

Між обласною радою та облдержадміністрацією пропала нотка конструктиву у співпраці. Про це заявив голова облради Олександр Сич. На останньому засіданні бюджетної комісії розглядали питання фінансування робіт з бюджету розвитку та екологічного фонду. За інформацією обранців, при багатомільйонних потребах об'єкти отримали з казни лише 200 тисяч гривень.

Натомість представники виконавчої гілки влади навели зовсім інші статистичні дані. Зокрема з їхніх слів вже профінансовано робіт на кілька мільйонів. А гроші не отримують ті установи, котрі досі не виготовили відповідну документацію або взагалі не подають заявок на виділення коштів.

Масла у вогонь додали дані про вже профінансовані об'єкти. В облраді заявляють, що державна адміністрація проводить вибіркове виділення коштів на окремі статті. Зокрема деякі організації отримали половину від необхідних грошей, тоді як інші — лише менше п'яти відсотків. Ці дані, вважає керівництво облради, свідчить про наближення виборів.

В підсумку на бюджетній комісії закликали представників виконавчої гілки влади не застосовувати вибіркове фінансування бюджетних установ та громадських організацій. А також забезпечити виконання кошторисних призначень, які затвердженні сесією облради.

Джерело: Радіо «Західний полюс»