друкувати


З початку року на Прикарпатті виникло понад 1200 пожеж

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-05-08 02:45:33

На Івано-Франківщині зростає кількість пожеж, що не може не викликати стурбованості в Управлінні Держтехногенбезпеки в області. З початку року на Прикарпатті виникло понад 1200 пожеж. За цей же час вогонь забрав життя 34 осіб, 33 людини було травмовано. Сума завданих пожежами матеріальних збитків становить тридцять із половиною мільйонів гривень.

«Червоний півень» господарював здебільшого у сільській місцевості та в обласному центрі, а основними причинами пожеж стало необережне поводження з вогнем, порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні та експлуатації електроустановок і печей, дитячі пустощі з вогнем. Як свідчить статистика, найчастіше вогонь забирає життя осіб без певного роду занять та пенсіонерів. Більшість загиблих – чоловіки похилого віку. А пожежі з трагічними наслідками стаються здебільшого з 22-ої вечора до 10-ої ранку.

Жахливо усвідомлювати те, що часто-густо спопеляються життя через фатальну неуважність самих жертв: ось уже кілька років поспіль трагедіями закінчується банальна необережність людей у поводженні з вогнем під час куріння.

Управління Держтехногенбезпеки в області вкотре звертається до мешканців краю з проханням бути надзвичайно обережними при користуванні вогнем, правильно експлуатувати газові та електричні прилади. Життя людині дається лише раз, воно – безцінний дарунок, який потрібно берегти!

Джерело: Управління Держтехногенбезпеки в Івано-Франківській області