друкувати


Коломию прикрасить парк писанкових скульптур

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-05-07 04:45:05

У прикарпатському місті Коломиї поблизу єдиного у світі Музею писанкового розпису буде створено також єдиний парк скульптур "Сім чудесних писанок".

Втілити в життя таку амбітну ідею, гідну книги рекордів, вирішила молода журналістка шеф-редактор тижневика «Коломийські Вісти» Оксана Островська. Вона стала переможцем серед обдарованої молоді і отримала грант Президента України — 73,5 тисячі гривень — на реалізацію проекту «Симпозіум скульпторів-каменярів «7 чудесних писанок».

Він передбачає створення у Коломиї поблизу знаменитого Музею писанкового розпису парку скульптур з каменю. Їх виготовлятимуть студенти Коломийського педагогічного коледжу Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника. Проект покращить імідж Коломиї, а також дасть можливість студентам, які обрали творчий шлях, повчитися та здобути практичні навики, працюючи пліч-о-пліч з професійними скульпторами, — зазначає Оксана Островська:

В рамках проекту передбачено проведення серії «круглих столів» за участю скульпторів, відомих діячів культури, мистецтвознавців, журналістів та студентів. Уже у вересні цього року сім величних кам’яних писанок стануть окрасою древньої Коломиї.

Джерело: Івано-Франківська ОДТРК