друкувати


Школяр під час толоки зламав хребет, у школі кажуть – винен сам

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-05-03 01:30:30

На Прикарпатті дев'ятикласник однієї з сільських шкіл під час толоки, на якій учні білили дерева та чистили сад, упав з дерева і зламав хребет.

Вчителі кажуть, що не винні, бо намагалися заборонити хлопцеві не лізти на дерево, але той не послухався. Однак прокуратура порушила кримінальну справу - буцімто викладачі наказали учням виконувати недитячу роботу у навчальний час, повідомляє ТСН.

Учнів дев'ятого класу сільської школи відправили на передвеликодню толоку. Напередодні  йшов дощ, тож дерева були слизькими. За словами постраждалого хлопця на імя Віктор, він заліз на дерево, щоб позрізати сухі гілки, але послизнувся і впав. Нічого не сказавши вчителям, пішов додому – мовляв, думав, що  відлежиться і біль мине.

Натомість зранку хлопець вже не зміг підвестися. Лікарі діагностували в нього перелом трьох поперекових хребців, закриту черепно-мозкову травму та струс головного мозку. Тішаться хоча б тим, що зможе ходити. Лежати Вікторові ще місяців зо три.

"Травма серйозна тим, що може понести подальші ускладнення – післятравмовий остеохондроз, його постійно можуть турбувати поперекові болі, болі в нижніх кінцівках", - розповів травматолог-ортопед Галицької ЦРЛ Володимир Крупа.

Школа свою провину категорично заперечує. Директор висуває свою версію того, що сталося, і вважає, що вікторова мати просто хоче грошей, хоча їм, мовляв, уже допомогли чим змогли.

"Кілька учнів відлучилися від групи. Один з них виліз на дерево. Погойдався на гілці і впав. Це могло статися будь з ким, будь-де, на перерві. Якщо учень не послухався вчительку, яка його повертала і з ним це сталося – кого карати?", - заявив директор Дубовецької загальноосвітньої школи Василь Ковальчук.

Більшість однокласників Віктора не захотіли говорити з журналістами– принаймі, так сказав директор. Учні ж, яких він привів, заявили, що лазити на дерева  їх ніхто не примушував.

Однак мати хлопця звернулася в прокуратуру, де порушили  кримінальну справу.

"Посадові особи Дубівецької школи видали неправомірний наказ, залучили учнів у період навчального процесу до виконання робіт з благоустрою села. Ці роботи були пов'язані з підвищеною небезпекою", - зауважив прокурор Галицького району Ігор Стефанишин.