друкувати


"Кредит на житло зараз беруть тільки ненормальні"

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-04-26 02:10:08

На сьогоднішній день ставки по іпотеці настільки великі, що люди при здоровому глузді не будуть їх брати, переконаний голова ради Ріелторської палати Олександр Бондаренко.

"Банки видають іпотечні кредити, але за такими відсотковими ставками, що нормальна сповна розуму людина їх брати не буде. Я, чесно кажучи, рекомендую своїм клієнтам цього не робити. Тільки в тому випадку, якщо тобі трошки не вистачає грошей. Наприклад, ти купив об'єкт нерухомості, який коштує 100 тисяч якихось одиниць, а тобі треба зробити ремонт, купити нові меблі й треба ще 10 тисяч. Тоді можна на 10 років взяти ці 10 тисяч, тоді це не так боляче фінансово", - сказав він, пише "Gazeta.ua".

Нагадаємо, за даними компанії "Простобанк Консалтинг", середня реальна ставка за іпотекою на нове житло на початку березня коливалася від 17% до 18,5% річних залежно від терміну позики і розміру авансового платежу.

За підрахунками Союзу фахівців з нерухомості України, навіть знімати все життя житлов оренду дешевше, ніж купити його у кредит.

Джерело: ТСН