друкувати


Стабілізується виробництво – зростають надходження у Пенсійний фонд

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2012-04-26 01:10:38

Учасники колегії при начальнику головного управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області проаналізували роботу Фонду в першому кварталі 2012 року, стан виконання заходів Національного плану дій на 2012 рік щодо впровадження Програми економічних реформ на 2010-2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава» та організації виконання соціальних ініціатив Президента України.

Івано-Франківська область у цілому справилася з виконанням плану з власних надходжень до бюджету Пенсійного фонду України, повідомив начальник головного управління Пенсійного фонду України в області Анатолій Назаров. Власні надходження склали понад 105% від планових показників. Порівняно з відповідним періодом минулого року вони зросли на 10,8%. І це дало змогу в повному обсязі провести соціальні виплати. У зв’язку з проведеними перерахунками, зокрема, зі зміною прожиткового мінімуму для непрацездатних громадян, середній розмір пенсій в області перевищив 1118 грн.

Нині йдеться про те, що своєчасне фінансування пенсій потребує від органів Фонду пошуку і використання наявних резервів зі збільшення власних доходів, зокрема, за рахунок тісної співпраці з органами влади та місцевого самоврядування, сприяння у реалізації заходів із легалізації заробітної плати. Одним із резервів є і повнота залучення до сплати мінімального страхового внеску підприємців-спрощенців до бюджету Фонду. В основі подальших зусиль, наголосив начальник Пенсійного фонду області, аналізуючи роботу, мають бути збереження досягнутих темпів, а також практична реалізація принципів Президентської соціальної політики, що покладає на працівників органів Фонду відповідальність за якість прийнятих рішень та виконавських дій.

Джерело: Головне управління пенсійного фонду в Івано-Франківській області